Хіти тижня. Військовий експерт пояснив, скільки комплексів Javelin допоможуть Україні змінити ситуацію на Донбасі

Проблем з навчанням військовослужбовців ЗСУ для роботи з новими комплексами не буде. Набагато складніше перевчити ремонтників, які обслуговуватимуть ці комплекси.

Ілюстрація:smartdata.tistory.com

Військовий експерт Олексій Арестович розповів, скільки комплексів Javelin могли б змінити ситуацію в зоні проведення АТО на Донбасі. Про це він повідомив в інтерв'ю Апострофу, інформують Патріоти України.

За його словами, кількість можна розрахувати, виходячи з радянської організаційно-штатної структури. Так, в механізованій дивізії на БМП по штату у взводі було три ПТУР - на кожній БМП стояв ПТУР. Якщо підрозділи на БТР, то в роті була окрема секція ПТРК - 4-6 комплексів. Отже, в кожному взводі по одному-два комплекси.

"Нам приблизно потрібен такий же порядок: два на бойовий взвод і третій - запасний. На лінії зіткнення взвод тримає приблизно 600 метрів оборони. Лінія фронту у нас 500 кілометрів - приблизно стоїть 500 взводів, хоча в дійсності менше: є лінії, де неможливий наступ танків - там річки, озера. Якщо виходити з кількості - три комплекси на взвод, то нам потрібно 1500 Javelin", - уточнив Арестович.

Він додав, що також потрібні навчальні комплекси для навчальних центрів і матеріально-технічна база - всього 2000-2500 комплексів.

Арестович вважає, що проблем з навчанням військовослужбовців ЗСУ для роботи з новими комплексами не було б. Набагато складніше буде перевчити ремонтників, які будуть обслуговувати ці комплекси.

"Передача Javelin Україні буде міжнародним прецедентом. Це означає підтримку - сигнал і нам, і Європі, і сигнал Росії, що ніхто цього так не залишить - американці перейшли червону лінію, яку не переходили чотири роки", - підсумував експерт.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...