Хіти тижня. З'явилися подробиці затримання українського мільярдера у Росії

Олега Мкртчана затримали на 2 місяці для слідчих дій.

Олег Мкртчан. Фото:efcate.com

Затриманому в Росії генеральному директорові "Індустріального союзу Донбасу" Олегу Мкртчану висувають звинувачення в розтраті коштів, наданих державними банками, зокрема, йдеться про кредитні кошти Зовнішекономбанку. Про це заявив позафракційний народний депутат Сергій Тарута, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"За моєю інформацією, Мкртчан затриманий. Йому висувають звинувачення в розтраті коштів, наданих державними банками. Найімовірніше, йдеться про кредитні кошти "Зовнішекономбанку", які використовувалися як для розвитку ІСД, так і для розвитку інших підприємств, якими Мкртчан володіє в РФ", - сказав нардеп.

Мкртчан не тільки акціонер, а й гендиректор ІСД, відповідальний за всю фінансово-господарську діяльність корпорації, підкреслив Тарута. За його словами, бізнесмена затримали на 2 місяці для слідчих дій. Водночас Тарута розповів, що з 2010 року не брав участі в оперативному управлінні діяльністю ІСД.

"А в 2014 році мої активи в ІСД були заарештовані російськими судами, рішення яких я зараз заперечую в міжнародних судах", - пояснив Тарута.

ІСД, заснована в 1995 році, є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу. До складу корпорації входять Алчевський меткомбінат, Дніпровський меткомбінат, меткомбінат Dunaferr та ISD-Huta Czestochowa.

Контрольний пакет акцій ІСД належить пулу російських інвесторів, що включає одного з творців металургійної компанії Євраза Олександра Катуніна.

Власниками ще 49,9% акцій ІСД були Тарута та Мкртчан. Мкртчан володів в Україні не тільки міноритарним пакетом у 25% акцій "Індустріального союзу Донбасу", а також мав відношення до управління металургійними комбінатами в Алчевську і ДМК у Кам'янці.

Крім цього, він був одним із співзасновників донецького футбольного клубу "Металург". Також мільярдер пов'язаний із ФК Вірменії "Бананц", а в Росії допомагав "Кубані".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...