"Хунта рулить": У будинку Олега Царьова житимуть біженці з Донбасу

Родини переселенців, які вже мешкали в домоволодінні Царьова, зможуть і надалі безперешкодно там жити.

Будинок родини Царьова. Фото: kp.ua.

На Дніпропетровщині суд відмовився задовольнити позов сина колишнього народного депутата України від Партії регіонів Олега Царьова Максима Царьова до переселенців із Донбасу щодо незаконності використання ним майна Царьових – будинку в селищі Старі Кодаки під Дніпром. Відповідне рішення 24 квітня ухвалив Дніпровський районний суд. Як повідомив Радіо Свобода представник дніпровського Автомайдану, громадський активіст Тарас Здреник, таким чином родини переселенців, які мешкали в домоволодінні Царьова, зможуть і надалі безперешкодно там жити. Новину передають Патріоти України.

«По-перше, позов Царьова стосувався одного з переселенців Володимира Моїсеєва, який наразі вже не проживає в будинку Царьова, він виселився і живе в іншому місці. По-друге, ні сам позивач, ні його представники в суд жодного разу не з’явились», – сказав Тарас Здреник, коментуючи мотивацію рішення суду.

За інформацією громадського активіста, наразі в будинку Царьова мешкає шість переселенців. Після вирішення проблем з опаленням туди найближчим часом підселять нових мешканців – людей, які переїхали до Дніпра із зони бойових дій на сході України і не мають де жити.

Сторона позивача на судове засідання 24 квітня не з’явилась. Із Максимом Царьовим також не вдалося зв’язатися телефоном – за номером, який він вказав у своїй позовній заяві до суду. У січні 2015 року стало відомо, що син колишнього народного депутата України від Партії регіонів Олега Царьова Максим Царьов через суд намагається виселити з будинку Царьових у селищі Старі Кодаки під Дніпром кілька родин переселенців з Донбасу.

За даними активістів дніпровського Автомайдану, на той момент у будинку мешкали більше двох десятків вимушених переселенців з Донбасу, зокрема діти. Активісти, які допомогли їм туди поселитись, заявляли, що тим просто ніде жити і що переселенці в будинку – «це гарантія того, що він залишиться недоторканним».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...