"Кіберхунта" зламала засекречену переписку "ЛНР": На День Незалежності "гібриди" готували акцію у Львові

Агенти Кремля мали намір зняти квартиру в центрі міста і включити через потужні колонки заздалегідь підготовлений аудіозапис. На місці запланованої події мали бути особи, які б почали відеофіксацію провокації для російських ЗМІ.

Львів. Ілюстрація:touristclub.kiev.ua

Координатори терористів готували провокацію на День Незалежності України у Львові. Група кіберактивістів "КіберХунта" отримала доступ до особистого листування бойовика терористичної організації "ЛНР" з позивним "Грім", який координує інформаційні операції спецслужб Російської Федерації на території Львівщини. Частина даних листування ексклюзивно передана для публікації волонтерам InformNapalm, повідомляють Патріоти України.

Інформація, що має оперативну цінність, спрямована для розробки в СБУ. З отриманих матеріалів стало відомо, що агенти РФ планують здійснити провокацію у Львові під час святкування 25-ї річниці проголошення незалежності України. Ми вже зараз можемо оприлюднити деякі факти, оприлюднення яких не завадить роботі оперативників.

Агенти Кремля мали намір зняти квартиру в центрі міста, де планується велике скупчення людей, і включити через потужні колонки заздалегідь підготовлений аудіозапис. На місці запланованої події, ймовірно, мали перебувати особи, які б почали відеофіксацію провокації для російських ЗМІ, щоб дати їм можливість представити інцидент "як прояв бажання створити Львівську Народну Республіку", що діє в загальній канві з проросійськими анклавами - терористичними організаціями "Л/ДНР".

Російські куратори через своїх агентів намагалися знайти виконавця провокації - людину, яка за певну плату візьметься її реалізувати.

Варто відзначити, що подібний сценарій одного разу вже був реалізований - на День Незалежності України в 1999 році. Тоді група з 20 лимонівців, які прибули з РФ, проникла на вежу будівлі Матроського клубу на площі Ушакова в самому центрі Севастополя.

Близько 10 ранку на другому поверсі башти вони закріпили транспарант "Севастополь - російське місто!", а потім, піднявшись до шпиля, вивісили прапор НБП і почали розкидати листівки антиукраїнського змісту. Для більшого резонансу лимонівці прикували себе до вежі за допомогою зварювальних ланцюгів.

У перехопленому листуванні куратор згадує про те, що подія буде анонсована на інформаційному ресурсі "Львівської народної". Можливо, мова йде про одну з соціальних груп, створених в Facebook або ВКонтакте для просування фейкової "Львівської Народної Республіки".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...