"Класична кандидатура для взаємодії з сепаратистами": Російські опозиціонери прокоментували нову кандидатуру посла РФ в Україні

Україна повинна зробити все, щоб Михайло Бабич не став послом в Україні.

Михайло Бабич. Фото: РБК.

Колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов і політичний активіст Ольга Курносова радять Петру Порошенку "зарубати" кандидатуру Михайла Бабича на посаду посла Росії в Україні. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

Сьогодні на прес-конференції в Києві російські опозиційні політики-емігранти Ілля Пономарьов та Ольга Курносова застерегли українського президента від узгодження кандидатури офіцера армії РФ Михайла Бабича послом РФ в Україні. Курносова нагадала, що Бабич - колишній військовий, був главою уряду Чеченської республіки на початку "нульових", і даний вибір кандидатури може свідчити, що Путін робить ставку на дострокові вибори в Україні.

"Це може свідчити, що російська сторона вже не розраховує на будь-які особисті контакти з Порошенком, які у Зурабова були", - впевнена організатор "Маршів незгодних". За словами Курносової, Бабич - це остання людина, від якої була б користь як дипломата. "У ситуації неоголошеної війни відправляти послом військового - це як плювок в обличчя", - вважає вона.

Курносова звернулася до представників ЗМІ, які контактують з чиновниками Адміністрації президента України, з проханням донести її слова до Порошенка. За її словами, Україна повинна зробити все, щоб Бабич не став послом в Україні.

З Курносовою був солідарний екс-депутат Ілля Пономарьов. Він повідомив, що Михайло Бабич має досвід фальсифікації виборів в Росії, і Порошенко, погодившись на його кандидатуру, отримає "шпигунське гніздо для координації російських спецслужб і організації виборчих кампаній в інтересах РФ".

Пономарьов закликав Порошенко не давати згоди на призначення Бабича послом. "Це класична кандидатура для взаємодії з сепаратистами, для силових операцій", - вважає російський опозиційний політик.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...