"Ключовий гравець!": Західний експерт розповів, від кого залежить зняття санкцій з РФ

На думку Антьє Херберг, санкції - це непогана ідея, але не варто обмежуватися тільки ними.

Санкції зберігаються завдяки пані Меркель? Фото: Рейтерс.

Є ключовий гравець, завдяки якому зберігаються санкції проти Росії, проте не можна сказати, що вони насправді допомогли. Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловила Антьє Херберг - фахівець з питань посередництва у вирішенні конфліктів, посередник у вирішенні конфліктів з 20-річним досвідом роботи в Європі, Азії та Африці, передають Патріоти України.

"Ключовий гравець в питанні санкцій, завдяки якому вони все ще зберігаються - це Німеччина, це Ангела Меркель. Звичайно, санкції можуть бути зняті. Думаю, необхідний перегляд Мінських домовленостей. І санкції можуть бути одним із способів сказати: дивіться, це потрібно обговорити, інакше будуть погані наслідки. Це ми і називаємо силовим посередництвом. Думаю, є дискусія з приводу того, чи спрацювали санкції - це велика міжнародна дискусія. Але, думаю, зрозуміло, що вони не допомогли насправді", - зазначила Херберг.

За її словами, одних санкцій недостатньо - необхідно розширювати діалог. "Це як з дитиною: ти говориш, що більше не даси йому солодкого, якщо він і далі не буде слухати. Тут насправді потрібен серйозний діалог, який повинен бути ширше, ніж навколо санкцій: якщо ти не зробиш так, то не отримаєш це. Потрібно також акцентувати на необхідності діалогу рівних держав, рівних товариств, членів міжнародної спільноти ", - підсумувала експерт.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...