Кмітливість скреп: Росіяни переплутали шрифт Брайля із погрозами ісламістів

Користувачі соціальних мереж, котрі слідкували за розвитком подій, дивуються, що хтось може не відрізнити шрифт Брайля від інших.

Шрифт Брайля здався росіянам небезпечним. Ілюстрація: www.2mm.ru.

У Свердловській області (Росія) звичайна табличка на вікні автобуса спричинила цілий скандал. Деякі пасажири вважали, що незрозумілий напис на ній являється терористичним закликом. Втім, насправді все виявилося значно простіше – текст був написаний шрифтом Брайля спеціально для людей із вадами зору. Про це повідомляють місцеві ЗМІ, передають Патріоти України.

До керівника місцевого громадського транспорту почали надходити численні скарги про те, що дивні написи дуже нагадують арабські, хоча це зовсім нічого не пояснює, адже жодна мова не може автоматично бути "терористичною".

На підтвердження своїх слів пасажири заявляли, що сумнівною є також репутація кондукторів, адже більшість із них родом із Середньої Азії. І тільки після того, коли представники влади пояснили їм, що нічого страшного у табличках немає, люди заспокоїлися.

Втім, користувачі соціальних мереж, котрі слідкували за розвитком подій, дивуються, що хтось може не відрізнити шрифт Брайля від інших. Вони почали відверто натякати на "слабкий зір" тих, хто звернувся зі скаргами до адміністрації. Слід зазначити, що у деяких російських містах подібні таблички встановили у автобусах ще минулого року.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...