КНДР "прорубала" інтернет-вікно у зовнішній світ через Росію

Раніше інтернет в Північній Кореї йшов тільки через китайську державну компанію China United Communications Network Ltd.

Ілюстрація:Еспресо.TV

Північна Корея відкрила нову інтернет-лінію з зовнішнім світом, цього разу через Росію. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Експерти вважають, що відкриття нової інтернет-лінії посилить потенціал КНДР у здійсненні кібератак.

В останні роки західні уряди звинувачували Північну Корею у причетності до великих кібератак, у тому числі з використанням вірусу WannaCry, який блокував комп’ютери і розблокування було можливе лише за гроші. Пхеньян заперечував свою причетність.

Компанія Dyn Research, яка здійснює моніторинг міжнародних потоків Інтернет-трафіку, заявила, що російська телекомунікаційна компанія TransTeleCom почала здійснювати маршрутизацію північнокорейського трафіку приблизно з 9.00 (за Грінвічем) у неділю.

Раніше інтернет в Північній Кореї йшов тільки через китайську державну компанію China United Communications Network Ltd.

Основним акціонером російської компанії TransTeleCom є державна транспортна компанія РЖД ("Российские железные дороги").

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...