"Колегам по СНД Путін ще влітку 2013 показував на карті, яку частину України збирається анексувати" - Пашинський

Нардеп наголосив, що до 2014 року влада Януковича закінчила планомірне знищення збройних сил України, особливо - в Криму і на сході країни.

Сергій Пашинський. Фото:tyzhden.ua

Ще влітку 2013 року Путін своїм колегам по країнах СНД показав карту і сказав, вказавши на певні регіони - "цю частину України ми анексуємо. Про це розповів в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1 + 1" народний депутат, глава комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, передають Патріоти України.

Тема ток-шоу була присвячена подіям лютого 2014 року, коли почалося російське вторгнення в український Крим.

Пашинський стверджує, що мав доступ до інформації, що становить державну таємницю. Згадана Путіним частина України включала всю лівобережну частину країни, включаючи Одеську область і вихід до Придністров'я.

Також нардеп розповів ще деякі деталі і подробиці підготовки і безпосередньо захоплення Криму Росією.

"Уже будучи главою Адміністрації президента України, я звернувся до лідерів кримських татар з пропозицією вступити в боротьбу за Крим. Я готовий був їх озброїти. На що отримав відповідь, що захищати Україну повинні її збройні сили. Я сказав, що зрозумів позицію", - розповів він.

Він уточнив, що мав на увазі не особисто "озброїти кримських татар", а віддати відповідне розпорядження компетентним представникам влади.

"Після того, як росіяни захопили адміністративні будівлі в Криму, до мене підійшли хлопці з самооборони Майдану і зажадали, щоб їх відправили на півострів - боротися з російськими окупантами. Як були, з дерев'яними щитами і палицями", - розповів Пашинський про події чотирирічної давнини.

При цьому, зазначає нардеп, до 2014 року влада Януковича закінчила планомірне знищення збройних сил України, особливо - в Криму і на сході країни.

"Ми свідомо не оголошували війну Російській Федерації. Оскільки розуміли, що таким чином не зможемо захистити свій суверенітет, а Росії розв'яжемо руки для континентальної агресії", - упевнений нардеп.

Він зазначив, що Путіну потрібен був не тільки український Крим. Паралельно російські провокатори "розпалювали" Одесу, Миколаїв, Луганськ, Донецьк.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...