"Коли повернемось, невідомо": Під Маріуполь привезли жителів Авдіївки

З Авдіївки жителів вивезли волонтери "Національного корпусу".

Частина жителів Авдіївки вирішила виїхати. Фото: РБК.

30 мешканців Авдіївки виїхали до Урзуфа через напружену ситуацію у місті. Половина з приїхавших до Урзуфа - діти. Про це передає кореспондент Depo.Донбас, передають Патріоти України.

З Авдіївки їх вивезли волонтери "Національного корпусу". "Ми привозили до Авдіївки гуманітарну допомогу, і там запропонували виїзд до Маріуполя місцевим мешканцям. Зробили три рейси, аби забрати бажаючих. Поселили людей у пансіонаті у селищі Урзуф, що біля Маріуполя. Але, якщо буде ще потрібно поїдемо ще", - розповів голова "Національний корпус. Маріуполь" Антон Требухов.

За словами Наталі, яка приїхала з чотирма маленькими дітьми, виїхати з рідного міста їх вимусили не обстріли, а відсутність тепла і води. "У старшого, дев'ятирічного Микити у школі зараз карантин. Я ще в декреті з наймолодшою донькою. Вирішили приїхати до нормальних умов. Бо дітям без тепла дуже важко. Коли повернемось, поки не знаю. В Авдіївці залишись мої мама та сестра", - говорить Наталя.

За словами Требухова, у разі необхідності у волонтерів є можливість поселити людей у Маріуполі та Бердянську. Тим часом, у прес-службі маріупольської міськради кореспондентам. повідомили, що до міської влади поки ніхто з авдіїівців не звертався з проханням евакуації.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...