Контракт дійсний: Україна починає передачу Таїланду танків "Оплот"

За умовами контракту, Україна має поставити Таїланду 49 танків.

Передача нової партії танків «Оплот» в рамках контракту з королівством Таїланд почнеться в понеділок 16 січня в Харкові на заводі імені В. Малишева. Про це повідомила прес-служба ДК «Укрспецекспорт», передають Патріоти України.

«Робота тайської делегації з прийому нової партії БМ «Оплот» почнеться з понеділка. Також замовники оглянуть інші танки, виробництво яких знаходиться на різних стадіях готовності», - сказано в повідомленні. За умовами контракту, Україна має поставити Таїланду 49 танків «Оплот». За обопільною згоді сторін терміни поставки були зміщені на осінь 2017 року. Таке узгоджене рішення було прийнято через військові дії на Сході України.

Бойова машина «Оплот», вироблена ДП «Завод ім. В.О. Малишева», – інноваційна конкурентоспроможна техніка, якою вже зацікавились потенційні покупці з різних куточків світу. «Ринок зброї – це не тепла ванна демократичних цінностей. Ніхто не хоче бачити там Україну з сильними продуктами, які сприятимуть розвитку нашої економіки. Сьогодні багато потенційних покупців «Оплоту» уважно стежать за реалізацією тайського контракту, щоб потім замовити танки у нас, наповнити бюджет України. Звісно, що і конкуренти, і просто вороги країни працюють ліктями, щоб ослабити наш потенціал, витиснути нас з перспективних ринків. Нашою відповіддю на це буде вчасне та добросовісне виконання всіх контрактних зобов’язань», – додали в «Укрспецекспорт».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...