Корабель російських ВМС обстріляв турецьке цивільне судно в Егейському морі

Росіяни стверджують, що турецький екіпаж не йшов на радіоконтакт та не реагував на візуальні сигнали.

Російський корабель "Сметливый". Фото: rus-img.com.

Екіпаж сторожового корабля «Сметливый» застосував вогнепальну зброю, щоб не допустити зіткнення з турецьким сейнером в Егейському морі. Про це повідомляє прес-служба Міноборони Росії, передають Патріоти України з посиланням на lenta.ru.

«У 9:03 мск вахтова служба корабля виявила на відстані близько однієї тисячі метрів турецьке судно, що наближалося до "Сметливого", який стояв на якорі, з правого борту. Незважаючи на численні спроби "Сметливого", екіпаж турецького сейнера не йшов на радіоконтакт з російськими моряками і не відповідав на спеціальні візуальні сигнали світлового семафора і сигнальних ракет», - розповіли в міністерстві.

Стрілецька зброя була використана після того, як сейнер наблизився до російського сторожового корабля приблизно на 600 метрів. Вогонь був відкритий «на відстані» та не міг зашкодити, заявили в Міноборони.

За даними оборонного відомства, після цього турецьке судно різко змінило курс і, не виходячи на контакт з російським екіпажем, продовжило рух повз «Сметливого» на відстані 540 метрів. Інцидент стався в міжнародних водах.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...