Корбан отримав вирок і не зможе балотуватися до Ради

На волю екс-заступник губернатора Дніпропетровщини ще не вийшов, адже триває слідство за іншими епізодами, окрім викрадення Сергія Рудика.

Геннадій Корбан. Фото: ukrop.com.ua.

Колишній заступник губернатора Дніпропетровщини й екс-лідер партії УКРОП Геннадій Корбан не зможе балотуватись на довиборах у Раду в мажоритарному окрузі Дніпропетровська через умовний термін ув'язнення, повідомила адвокат Геннадія Корбана Оксана Томчук. Про це пише ВВС Україна, передають Патріоти України.

Раніше у пресі з'являлись повідомлення про те, що Геннадій Корбан визнав вину й уклав мирову угоду з колишнім головою Держкомзему Сергієм Рудиком, якого викрадали у Дніпропетровську влітку 2014 року і тримали в підвалі, вимагали призначити свого керівника в обласне управління Держкомзему.

Натомість підозрюваний за згодою сторін отримав умовний термін на півтора роки. Мирову угоду уклали в суді Дніпропетровська 21 березня, проте через вирок Надії Савченко мало хто тоді звернув увагу на цю подію. Проте всі інші звинувачення щодо Корбана досі актуальні, наголосила Оксана Томчук.

"Казати, що вже все вирішилось і він на свободі - не можна. Геннадій Корбан досі перебуває у статусі підозрюваного, вся справа ще не закрита", - сказала адвокат. За іншими епізодами триває слідство. Найсуворіший з них стосується "створення бандформування" і передбачає 12 років позбавлення волі. Також є звинувачення у розкраданні майна.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...