Корегували вогонь артилерії окупантів: На Донбасі російські ВПС зазнали втрат (фото)

Українські військові збили ворожий безпілотник типу "Орлан-10" в районі населеного пункту Мелекіно, Первомайського р-ну Донецької області.

Фото:прес-центр АТО Facebook

На Донбасі військові збили російський безпілотник, який вів аеророзвідку об'єктів ЗСУ. Про це повідомляє прес-служба штабу АТО на сторінці в Facebook, інформують Патріоти України.

"06.11.2016 року о 17:00 в районі населеного пункту Мелекіно, Первомайського р-ну Донецької обл., силами антитерористичної операції було знешкоджено БПЛА ЗС РФ типу "Орлан-10" (бортовий №10332)", - йдеться в повідомленні.

Аналіз інформації, яка перебувала на флеш-накопичувачі безпілотника, свідчить про те, що в період з 20.08.2016 по 06.11.2016 року даний БПЛА не менше 4-х разів притягувався до виконання завдань з ведення аеророзвідки позицій Збройних Сил України в смузі ОТУ "Маріуполь". Всього на флеш-накопичувачі БПЛА було виявлено понад 500 фотознімків.

"Запуск безпілотника здійснювався зі стартової позиції на території РФ, 17 км на захід від населеного пункту Єйськ, Ростовської обл. Російської Федерації. Факт виявлення безпілотника "Орлан-10" в акваторії Азовського моря та ведення повітряної розвідки об'єктів ЗСУ, в черговий раз підтверджує безпосередню підтримку злочинної діяльності НВФ і в черговий раз вказує на участь ЗС РФ у військовому конфлікті на сході України", - повідомили в штабі АТО.

Крім того повідомляється, що безпілотник здійснював прицільні обстріли позицій підрозділів сил антитерористичної операції з боку бойовиків в районах населених пунктів Широкине, Водяне, Талаківка. Мінометний і артилерійський вогонь вівся з районів Саханка, Комінтернівське, Заїченко.

"Прицільність обстрілів підтверджує дорозвідку наших позицій і коригування вогню артилерії НВФ з боку ЗС РФ і в черговий раз підтверджує злочинну діяльність і безпосередню участь ЗС РФ у військовому конфлікті на сході України", - йдеться в повідомленні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...