"Красиво жить не запретишь?": Е-декларування показало, скільки політиків-мільйонерів користуються державними дачами

У родини нардепа Петьовки у Києві є дві квартири площею 183 та 69 кв. м. А загальна площа житла його родини по всій Україні перевищує 2000 кв. м. Однак це не завадило йому скористатися будинком у "Конча-Заспі".

Конча-Заспа. Фото: zn.ua.

Держава обдаровує чиновників житлом у той час, як вони заробляють на здачі в оренду своєї нерухомості. «Главкому» вдалося віднайти два десятки чинних посадовців-мільйонерів, які користуються нерухомістю Державного управління справами при президенті – будинками комплексу відпочинку «Пуща-Водиця» та бази відпочинку «Конча-Заспа», передають Патріоти України.

Найбільший шмат державної власності у користування отримав екс-спікер парламенту та чинний народний депутат Володимир Литвин. Згідно з оприлюдненими даними, парламентар орендує під Києвом будинок у комплексі відпочинку «Конча-Заспа» ДУСі загальною площею 550 кв. м. Також він користується на цій самій території нежитловим приміщенням площею 422 кв. м. За нерухомість ДУСі Литвин сплатив минулого року 634 тис. гривень.

Не надто скромним житлом від держави користується і суддя Конституційного суду Станіслав Шевчук. У травні 2014 року ДУСя надала йому будинок у базі відпочинку «Пуща-Водиця» під Києвом загальною площею 557 кв. м, за який він сплатив минулого року 990 тис. гривень. Сумарна зарплата судді та його дружини значно менша, але допомогли кошти брата Шевчука, Дениса Одда. У декларації Одд зазначений поруч із дружиною судді, як член родини. Його доходи у 2015 році становили 1,115 млн гривень, які він отримав у вигляді «гонорарів та інших виплат згідно з цивільно-правовим правочинами» від нерезидента – компанії International Oil and Gas Company LLC.

Пощастило із будинком у «Конча-Заспі» й іншим братам (двоюрідним) – народним депутатам Віктору Балозі та Василю Петьовці. На початку 2015 року вони обидва уклали договір з Державним управлінням справами щодо оренди двох будинків, площа кожного з яких сягає майже 130 кв. м. У родини Петьовки у Києві є дві квартири площею 183 та 69 кв. м. А загальна площа житла його родини по всій Україні перевищує 2000 кв. м. У родини Балоги також є квартира у Києві, а загальна площа житла сягає майже 700 кв. м.

2015 році отримав своїх 60 кв. м у Пуща-Водиці і перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк. 14 млн гривень (в еквіваленті), якими володіє родина молодого чиновника, 10 земельних ділянок та безліч інших активів не завадили йому скористатися можливістю.

Свою кімнату на 60 «квадратів» з 2013 року у «Пущі-Водиці» має і депутат Анатолій Матвієнко (дядько колишнього керівника ДУСі Сергія Березенка). Ані 11 млн гривень (в еквіваленті) його родини, ані домоволодіння під Києвом не змусили відомого депутата відмовитися від державної ласки.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...