"Кремль готує для українців у Росії етнічні чистки", - Роман Цимбалюк

Коли росіяни використовують по відношенню до українців слово "ввічливо" потрібно бути гранично уважним.
Роман Цимбалюк. Фото: соцмережі.

Заява про "відповідні заходи" Росії на введення Україною біометричного контролю для громадян РФ є закликом до етнічних чисток. Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України.

Зокрема, він вказує, на абсурдність "заходу у відповідь" РФ, який полягає у "ввічливому проханні покинути РФ" "чотири мільйони українців, які працюють у Росії". "Зрозуміло, що Держдума нічого не вирішує, але як-то кажуть, "гавкає" або озвучує речі, які можуть бути розглянуті виконавчою владою. І, звичайно, коли використовують по відношенню до українців слово "ввічливо" потрібно бути гранично уважним. Минулого разу "ввічливі" росіяни тикали в українців у Криму автоматами і вбили двох українських військовослужбовців", - написав журналіст.

Він зазначає, що важливо тут інше, вони подумують вислати 4 мільйони українців, проте за даними речника МЗС РФ Марії Захарової, на території Росії знаходиться 2 млн 300 тисяч 320 чоловік. Причому понад один мільйон - це біженці з пограбованого тією ж Росією українського Донбасу, а вислати треба 4 мільйони українців.

"Згідно з останнім переписом населення Росії (2010 рік) на її території проживає 1,8 млн. громадян РФ, які вважають себе українцями. Цю ситуацію можна охарактеризувати абревіатурою ДБ або підготовкою до масового вигнання українців. Називається це - етнічна чистка", - додав Цимбалюк.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...