Кремль здав позиції: військовий експерт пояснив причини вогневих нальотів на Донбасі

Для Кремля дуже важливо зняти санкції. Це їх головне завдання. І вони зараз не будуть робити ніяких кроків, які могли б погіршити їх ситуацію на політичній арені.

Ілюстрація:uapress.info

Судова реформа в Україні могла спровокувати ескалацію вогневих нальотів на українські позиції в зоні АТО, оскільки Кремль переконався в тому, що відтепер президент України здатний домогтися внесення змін до Конституції про статус Донбасу. Разом з тим позиція Кремля - вкрай слабка, і такі нальоти - єдине, на що він здатний. Таку думку висловив у коментарі Обозревателю військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Можна сказати, що судова реформа спровокувала ескалацію вогневих нальотів. Тому що, якщо раніше Петро Олексійович ховався за нестабільність парламенту, то тепер він чітко показав всьому світу, дав сигнал, що у нього керований парламент, що він контролює ситуацію в країні і він здатний внести зміни до Конституції. Відповідно, це могло спровокувати з боку Кремля посилення вогневих нальотів", - сказав експерт.

Жданов додав: "Для Кремля дуже важливо зняти санкції. Це їх головне завдання. І вони зараз не будуть робити ніяких кроків, які могли б погіршити їх ситуацію на політичній арені. Тому зовні вони ніяк себе не проявляють. Вони будуть наполягати на переговорах - що вони і роблять. вони будуть наполягати на припиненні вогню - що вони і роблять. А з іншого боку, вони будуть чекати у відповідь кроків від Заходу з питання зняття санкцій".

У той же час експерт заявив: "Кремль на сьогоднішній день має найслабшу позицію. Єдине, на що вони здатні - це той жах, який вони нам влаштовують, то є вогневі нальоти з максимальним нанесенням шкоди. Щось інше зробити Кремль на сьогоднішній день не може".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...