Кремлівські штампи: Російська пропаганда знову знеславилася фейковим сюжетом про Україну та "жидобандер" (відео)

Світлину, зроблену у Харкові у 2014 році, видали за недавній знімок у Тель-Авіві.

В ефірі російського федерального П'ятого каналу 29 травня вийшов сюжет "Без пам'яті", в якому пропагандисти Кремля намагаються переконати глядача в зростанні кількості симпатиків Степана Бандери і радикально налаштованих українців в Ізраїлі. Про це пише Ліга.Новости, передають Патріоти України.

Зокрема, голос за кадром каже: "На вулицях Тель-Авіва регулярно можна побачити і таке: прапори Правого сектора поряд з прапором Ізраїлю, а українські товариства бандерівців щорічно поповнюють ряди". При цьому глядачеві демонструють наступне фото з написом: «Ізраїль".

Однак насправді цей знімок був зроблений у Харкові на площі Свободи в кінці 2014 року, його легко можна розшукати в соціальних мережах:

Чергова брехня кремлівської пропаганди: фото з Харкова дають з написом: «Ізраїль"

На підтвердження наводимо посилання на карти Google, де з того ж ракурсу чітко видно харківські будівлі, які нібито знаходяться в Тель-Авіві.

Далі диктор говорить: "Безкарність часто приймає відверто потворні форми. Спочатку - прапори УПА і Правого сектора, і ось уже новий громадський рух, називається" жидобандери".

Насправді організації з такою назвою не існує. В цілому сюжет повний традиційних для кремлівської пропаганди штампів: війну Росії проти України тут називають "громадянською", військовослужбовців полку Азов - бойовиками і нацистами.

Чергова пропагандистська брехня на відео з 31:50 хв.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...