Кремлівський провокатор Грем Філіпс намагався зірвати звільнення заручників із "ДНР"

Грем Філіпс почав ображати Жемчугова, який через підрив на розтяжці залишився без очей і рук. Провокатор вигукував недоречні слова з нахабною посмішкою та знімав реакцію на відео.

Філіпс провокує пораненого українця та знімає реакцію. Фото: скріншот з відео.

З полону бойовиків звільнено Володимира Жемчугова та Юрія Супруна. Перший провів у руках терористів майже рік, другого тримали в неволі п'ять місяців, ідеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Під час обміну відомий пропагандист Грем Філіпс почав ображати Жемчугова, який через підрив на розтяжці залишився без очей і рук. Провокатор вигукував недоречні слова з нахабною посмішкою та знімав реакцію українців на відео. Жемчугов гідно відповідав на закиди негідника, наголошуючи, що він перебуває на своїй землі, де народився і виріс. Уже в швидкій йому стало зле. Чоловік зізнався, що Філіпс таки змусив його розхвилюватися.

Невдовзі про прикрі закиди англійця Володимир забув, бо зустрівся з дружиною Оленою. Вона чекала на нього майже рік і, як могла, боролася за його звільнення. За весь час вона бачила чоловіка лічені рази по інтернет-зв'язку вього на кілька хвилин. Зустріч рідних людей була наповнена слізьми радості. Вже після цього Жемчугов подзвонив своїй матері та повідомив, що вже перебуває на волі. За що його ув'язнили – досі не розуміє. "Повертався вночі, зайшов на старе мінне поле. Підірвався, сказали на розтяжці. Був поранений. Виповз на дорогу, мене хтось підібрав. Потрапив у полон", - каже він.

Супрун був членом місії ООН, якого бойовики запідозрили в стеженні, а потім начебто в участі у допитах полонених терористів у Маріуполі. Чоловік п'ять місяців провів у підвалі. "Дуже було важко. На вулицю не виводили. Я жодного разу не був на свіжому повітрі. Так само позбавлений денного світла", - зізнався він.

Уповноважена президента з питань врегулювання кризи на Донбасі Ірина Геращенко твердить, що звільнення цих двох несправедливо звинувачених цивільних українців не може вважатися розблокуванням процесу обміну полоненими. Питання про звільнення взятих у заручники військовослужбовців українська сторона планує поставити 21 вересня на тристоронній контактній групі в Мінську. "Це ганьба, що протягом року ми звільнили 14 заручників з окупованих територій і 3 заручника з Російської Федерації. Це неприпустимо. Це показує, що насправді заручники залишаються таким капіталом, вибачте, яким інша сторона намагається шантажувати і тиснути на Україну", - заявила Геращенко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...