Хіти тижня. Через вандалізм на могилі Бандери у Мюнхені німецька поліція взялася за кремлівського пропагандиста Філліпса

Наразі триває слідство, після закінчення якого матеріали будуть передані до прокуратури для належної правової оцінки скоєного злочину.

Філіпс поглумився над могилою Степана Бандери. Фото:скріншот відео

Поліція Мюнхена відкрила справу у зв'язку з актом наруги над могилою ідеолога українського націоналістичного руху Степана Бандери з боку британця Грема Філіпса. Про це повідомило генеральне консульство України в Мюнхені на своїй сторінці у Facebook, зазначають Патріоти України.

Консульство повідомило, що у зв’язку із великим суспільним резонансом та численними запитами ЗМІ щодо дій Філіпса 15 жовтня зв’язалося з Управлінням поліції Мюнхена з інформацією про зазначений інцидент та проханням про відповідне реагування.

За інформацією консульства, у результаті було відкрито справу та здійснено необхідні оперативно-слідчі та процесуальні дії.

"Наразі триває слідство, після закінчення якого матеріали будуть передані до прокуратури для належної правової оцінки скоєного. Генконсульство перебуває в контакті з мюнхенськими правоохоронними органами і тримає справу на особливому контролі", - повідомили українські дипломати.

Як повідомлялося раніше, прокремлівський пропагандист Грем Філліпс зірвав прапори з могили лідера ОУН Степана Бандери в німецькому Мюнхені, відповідне відео він опублікував в YouTube. Пропагандист також прикріпив до могильного хреста банер з написом: "Тут похований український нацист Степан Бандера".

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...