Через вандалізм на могилі Бандери у Мюнхені німецька поліція взялася за кремлівського пропагандиста Філіпса

Наразі триває слідство, після закінчення якого матеріали будуть передані до прокуратури для належної правової оцінки скоєного злочину.

Філіпс поглумився над могилою Степана Бандери. Фото:скріншот відео

Поліція Мюнхена відкрила справу у зв'язку з актом наруги над могилою ідеолога українського націоналістичного руху Степана Бандери з боку британця Грема Філіпса. Про це повідомило генеральне консульство України в Мюнхені на своїй сторінці у Facebook, зазначають Патріоти України.

Консульство повідомило, що у зв’язку із великим суспільним резонансом та численними запитами ЗМІ щодо дій Філіпса 15 жовтня зв’язалося з Управлінням поліції Мюнхена з інформацією про зазначений інцидент та проханням про відповідне реагування.

За інформацією консульства, у результаті було відкрито справу та здійснено необхідні оперативно-слідчі та процесуальні дії.

"Наразі триває слідство, після закінчення якого матеріали будуть передані до прокуратури для належної правової оцінки скоєного. Генконсульство перебуває в контакті з мюнхенськими правоохоронними органами і тримає справу на особливому контролі", - повідомили українські дипломати.

Як повідомлялося раніше, прокремлівський пропагандист Грем Філліпс зірвав прапори з могили лідера ОУН Степана Бандери в німецькому Мюнхені, відповідне відео він опублікував в YouTube. Пропагандист також прикріпив до могильного хреста банер з написом: "Тут похований український нацист Степан Бандера".

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...