Крок до Гааги: Адвокат жертв катастрофи МН17 написав листа Путіну

Джером Скіннер наголосив, що вбивство 298 невинних, в тому числі 80 дітей, назавжди залишиться на Російській Федерації.

Місце катастрофи МН-17 на Донбасі. Ілюстрація:http://sprotyv.info

Адвокат жертв катастрофи малайзійського Boeing-777 (рейс MH17) Джером Скіннер звернувся з відкритим листом до президента Росії Володимира Путіна. Звернення юриста опублікувала австралійська газета Sydney Morning Herald, передають Патріоти України.

Скіннер заявляє, що російська влада не надала жодних пояснень свідченням того, що літак було збито з ЗРК "Бук", доставленого з території Росії, й усього того, що з'ясувалося під час розслідування й було зазначено у вересні 2016 року в доповіді міжнародної слідчої групи.

"Ви не змогли відповісти на сотні фотографій, відеороликів, фотографій, зроблених супутниками й очевидцями... Ви не дали пояснень присутності безлічі російських військових, які публікували свої фото і фото своїх товаришів в інтернеті, коли конвой з 53-ї протиракетної бригади вдерся до України 17 липня 2014 року", - йдеться у відкритому листі.

"Хіба ви не відчуваєте, що така трагічна втрата вимагає пояснення? Ви ж відчували, як це воно, коли збили ваш літак MetroJet (Літак Airbus A321 російської авіакомпанії Metrojet, що раніше називалася "Когалимавіа", над Синайським півостровом. - ред.). Ви справді вважаєте, що не несете відповідальності перед родинами 80 дітей на борту? А як щодо всіх інших? Вони були вашими ворогами?" - запитує Путіна адвокат і додає: "Ніхто з них не говорив російською й ніхто - українською. І ніхто ніколи не заговорить знову".

"Вбивство вимагає правосуддя", - наголошує адвокат. Також він зазначив, що не вважає загибель лайнера помилкою, неминучою в умовах війни.

"Факти кричать про наміри і мотиви. Це був продуманий, навмисний військовий удар, націлений на вбивство ще одного політичного супротивника", - впевнений Скіннер.

"Ви глава великої нації з могутньою армією, яка хоче відновити імперію. Я юрист з Огайо. У мене немає армії, але у мене є майже неспростовні докази", - пише він.

"Вбивство 298 невинних, в тому числі 80 дітей, назавжди залишиться на Російській Федерації", - продовжує Скіннер і обіцяє домагатися справедливості всіма доступними способами.

Зокрема, він планує "використовувати Європейський суд з прав людини і будь-які доступні можливості, аби змусити відповідати Кремль".

"Я виступаю проти вашої нації за всіх людей, чиї сім'ї постраждали. Але, зокрема, від імені малайзійських, австралійських, новозеландських і голландських сімей, які я представляю", - додав адвокат.

Наприкінці свого листа Скіннер апелює до переконань Путіна як православного християнина, а також називає його особисто відповідальним у знищенні літака.

"Зло можна спокутувати. Ваша християнська віра повинна навчити вас, що прощення потрібно заслужити словами і справами. Злочинця можна пробачити, навіть за смерть", - пише адвокат.

Він закликає Путіна зустрітися з ним й "надати компенсації жертвам цієї трагедії".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...