Крок до НАТО та ЄС: Україна приєдналася до формування бойової тактичної групи Європи (фото)

Ноту про приєднання Міноборони України до Технічної угоди між міністерствами оборони Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини представники оборонних відомств підписали 6 червня в Брюсселі.

Міністерство оборони України приєдналася до створення бойової тактичної групи країн Вишеградської четвірки. Про це йдеться у повідомленні на сторінці Місії України у ЄС у Facebook, передають Патріоти України.

Зокрема, як зазначається у повідомленні, 6 червня в Брюсселі представники оборонних відомств України, Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини підписали Ноту про приєднання Міністерства оборони України до Технічної угоди між міністерствами оборони цих країн стосовно їх співробітництва в рамках Бойової тактичної групи Європейського Союзу, сформованої країнами Вишеградської четвірки (БТГ ЄС В4).

Підписання Ноти завершило нормативно-правове врегулювання досягнутих домовленостей, загальних зобов’язань, принципів та процедур, згідно з якими частини та засоби ЗСУ долучаться до участі в оперативному чергуванні тактичної групи БТГ ЄС В4.

"Участь в оперативному чергуванні БТГ ЄС дає змогу Збройним Силам України розвивати оперативні спроможності, набувати кращих військових стандартів та підтримувати взаємосумісність з арміями держав-членів ЄС у контексті спільної діяльності щодо врегулювання криз", - говориться у повідомленні.

Уже в першому півріччі 2016 року сили та засоби ЗСУ взяли участь в оперативному чергуванні БТГ ЄС "ХЕЛБРОК” та в оперативному чергуванні БТГ країн-членів Вишеградської четвірки - Польщі, Словаччини, Угорщини та Чехії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...