Кровосіся без грошей? Суд спростував інформацію про відновлення виплати пенсії Азарову

Вирішення питання про наявність чи відсутність підстав для поновлення виплати пенсії Миколі Азарову належить до виключної компетенції Пенсійного фонду України, наголосили у прес-службі Подільського районного суду Києва.

Микола Азаров. Фото:rian.com.ua

Подільський районний суд Києва спростував інформацію про те, що його постанова від 22 липня 2016 року зобов'язує Пенсійний фонд відновити нарахування та виплату пенсії екс-прем'єру Миколі Азарову. Про це повідомляється на офіційному сайті Подільського районного суду Києва, передають Патріоти України.

"Судом не вирішувалося питання відновлення виплати пенсії позивачу. Вирішення питання про наявність чи відсутність підстав для поновлення виплати пенсії Миколі Азарову належить до виключної компетенції Пенсійного фонду України", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Також наголошується, що в провадженні суду дійсно знаходилася адміністративна справа за позовом Миколи Азарова до Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду в Києві про визнання дій фонду неправомірними.

Однак суть суперечки полягала в тому, наскільки правомірно територіальний орган Пенсійного фонду України відмовився приймати до розгляду заяву представника Азарова про відновлення останньому виплати пенсії.

"Постанова Подільського районного суду Києва від 22 липня 2016 року фактично зобов'язала Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м.Києві розглянути заяву представника Миколи Азарова і вирішити питання про відновлення йому виплати", - вказується в повідомленні.

Таким чином, Подільський районний суд Києва встановив неправомірність відмови територіальним органом Пенсійного фонду прийняти до розгляду заяву про відновлення виплати пенсії та зобов'язав фонд розглянути заяву Азарова.

"Зараз постанову Подільського районного суду м.Києва від 22 липня 2016 року оскаржено відповідачем, а справа перебуває у провадженні Київського апеляційного адміністративного суду, який перевірить законність оскаржуваного рішення", - йдеться в повідомленні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...