Кругова порука: Оточення Авакова контролює два потужні газові родовища, - ЗМІ

Журналісти викрили резонансні подробиці аукціону нафтогазових фірм, що належать підприємцям з оточення міністра внутрішніх справ.

Арсен Аваков. Фото google.com

Підприємці з оточення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та бізнес-партнера його родини, нардепа від "Народного фронту" Ігоря Котвицького стали співзасновниками двох компаній, які отримали спеціальні дозволи Держслужби геології та надр на вивчення та розробку нафтогазових родовищ. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на розслідування програми "Схема".

Як зазначено в матеріалі, в кінці 2016 року підприємець Роман Дружбін та його партнери стали власниками харківських фірм "Укргаздоб" та "Нафтогазенергопром".

Саме ці фірми отримали спеціальні дозволи на користування надрами після аукціону Держгеонадр, який відбувся 22 березня 2016 року.

"Роман Дружбин много лет был соучредителем "Центральной нефтегазотранспортной компании" вместе с предпринимателем Александром Павлюченко. Он является помощником народного депутата от "Народного фронта" Игоря Котвицкого, близкого соратника и бизнес-партнера семьи министра внутренних дел Арсена Авакова", - сказано в розслідуванні.

Тимчасом фірма "Укргаздоб" отримала 20-річний дозвіл на вивчення з подальшою розробкою Південно-Київську площу в Харківській області, де можна добувати нафту та газ. А компанія "Нафтогазенергопром" отримала п'ятирічний дозвіл на вивчення та дослідницько-промислову розробку Мурафинської площі сланцевого газу.

Цікаво, що в обох випадках за нафтогазові площі змагалися лише дві компанії. Наприклад, Мурафинської площею зацікавилася ще "Компания "Нефть и газ". На момент подачі документів про участь в аукціоні обидві фірми існували менше, ніж 2 тижні та були зареєстровані в один день - 23 лютого 2016 року.

Також журналісти зафіксували, як представники цих двох нібито конкурентних фірм перебирали документи поруч із місцем проведення заходу. Окрім цього було виявлено, що обидві фірми зареєструвала одна людина - Наталія Моргун.

За результатами конкурсу Мурафинської та Південно-Київської площі Антимонопольний комітет України порушив справу та почав розслідування за ознаками антиконкурентних узгоджених дій учасників аукціону.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...