"Кришували" зверху: У Маріуполі міграційна служба оформляла паспорти терористам "ДНР", - СБУ

Правоохоронці затримали в робочому кабінеті одного з керівників міграційної служби при отриманні від посередника більше десяти тисяч гривень за видачу паспортів.

Ілюстрація:np.pl.ua

Cпівробітники Служби безпеки України викрили масштабну корупційну схему, організовану високими чинами Державної міграційної служби в Донецькій області. Про це повідомляє прес-служба СБУ, інформують Патріоти України.

Так, чиновники через "дружні" туристичні фірми оформляли за прискореною процедурою закордонного паспорта місцевим жителям. Вартість "послуги" стартувала від двох тисяч гривень.

"Правоохоронці задокументували численні випадки заочного оформлення закордонних паспортів громадянам, які перебувають на тимчасово окупованих терористами територіях. Готові документи кур'єрами переправлялися у т.зв." ДНР ". Перевіряється інформація про отримання паспортів учасниками незаконних збройних формувань бойовиків", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що правоохоронці затримали в робочому кабінеті одного з керівників міграційної служби при отриманні від посередника більше десяти тисяч гривень за видачу паспортів.

"Під час обшуків у службових кабінетах міграційної служби та в офісах турфірм правоохоронці вилучили сто двадцять тисяч гривень, чотирнадцять тисяч доларів США та документацію, що підтверджує незаконну видачу паспортів", - розповіли в СБУ.

Чиновнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, він затриманий відповідно до ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх посадових осіб і посередників, задіяних в корупційній схемі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...