Куди підуть "нафтодолари" багатих арабів: ОАЕ збираються побудувати на Марсі справжній мегаполіс

Модель Mars 2117 показали у форматі віртуальної реальності на Всесвітньому урядовому саміті, який проходить в Дубаї.

Ілюстрація:https://hightech.fm/

Місто Mars 2117 вміщатиме 600 000 чоловік і за розміром зрівняється з Чикаго. Але для реалізації цього проекту країні знадобляться іноземні партнери. Про це заявив віце-президент ОАЕ і правитель Дубая Мохаммед ібн Рашид Аль Мактум на Всесвітньому урядовому саміті, передають Патріоти України з посиланням на CNBC.

ОАЕ увійде в число країн, які планують зайнятися освоєнням Марса. Модель Mars 2117 показали в форматі віртуальної реальності на Всесвітньому урядовому саміті, який проходить в Дубаї.

Поки країна має обмежені ресурси для космічних місій. Космічне агентство ОАЕ було створено тільки в 2014 році. До 2021 року відомство планує відправити до Марса орбітальний апарат Hope. Країна не виробляє власних ракет, але, як зазначає Popular Science, володіє фінансовими можливостями, щоб залучити до співпраці приватні компанії з інших країн. Так, саме ОАЕ стане першою країною, в якій побудують систему вакуумних поїздів Hyperloop.

На Всесвітньому урядовому саміті влада Дубая вела переговори з Ілоном Маском, главою Tesla і SpaceX, який також планує освоювати Марс. Однак переговори не торкалися теми космосу - йшлося про компанію Tesla, яка запустила продаж своїх електромобілів у Дубаї.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...