Літаки російських ВКС здійснили провокацію проти американського есмінця в Чорному морі

Російські літаки облетіли корабель США з виключеними транспондерами.

Російські військові літаки зробили обліт на малій висоті американського есмінця Porter в Чорному морі. Інцидент стався 10 лютого. Про це заявив агентству Reuters представник Європейського командування армії США Денні Ернандес, передають Патріоти України.

За його словами, мова йшла про три інциденти. В одному брали участь два бомбардувальники Су-24, в іншому - одиночний Су-24, в третьому - протичовновий літак Іл-38.

Співробітник Пентагону оцінив ці маневри як "небезпечні і непрофесійні", на його думку, при неправильному розрахунку пілота міг статися нещасний випадок.

Ернандес розповів, що бомбардувальники йшли на високій швидкості при незвично малій висоті.

Есмінець Porter звертався до екіпажів усіх літаків, але не отримав відповіді, тому що російські літаки не включали транспондери, заявили в Пентагоні.

Держдепартамент США не раз висловлював протест проти небезпечних маневрів російських літаків поблизу американських кораблів, проте подібний інцидент стався вперше після приходу в Білий дім адміністрації Дональда Трампа.

Есмінець Porter знаходився в акваторії Чорного моря під час участі в міжнародних навчаннях Sea Shield 2017.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...