"Любишь кататься - люби и денежки платить": У Росії хочуть ввести плату за перетин кордону на авто

З автотранспорту пропонують брати гроші в залежності від його категорії (легковий або вантажний), а з залізничного – за тонну вантажу.

Може плата зменшить кількість любителів їздити у РФ? Фото: ТСН.

Мінтранс Росії може ввести плату за перетин державного кордону вантажними поїздами або автомобілями.Про це повідомляє Коммерсант.ru із посиланням на джерела в міністерстві, передають Патріоти України.

Плата за перетин кордону може бути впроваджена для компенсації витрат на модернізацію пунктів пропуску. Витрати на ці цілі можуть скласти 250 млрд руб.

«З 314 діючих пунктів пропуску не більше 20% відповідають нормативним вимогам з технічного оснащення та облаштування для здійснення держконтролю, а також по санітарно-побутовими умовами для осіб, які перетинають кордон. В основному це стосується автомобільних та залізничних пунктів пропуску. Близько 200-250 пунктів сьогодні вимагають капвкладень на реконструкцію і модернізацію»,- повідомив російський заступник міністра транспорту.

На першому етапі платними пропонується зробити автомобільні та залізничні пункти пропуску через кордон. З автотранспорту пропонують брати гроші в залежності від його категорії (легковий або вантажний), а з залізничного – за тонну вантажу.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...