Люди в камуфляжі заблокували детективів НАБУ під час обшуку у справі "цукрового прокурора"

Невідомі заявили, що вони є активістами громадської організації.

"Цукровий прокурор" Олександр Колесник. Фото: strana.ua.

Невідомі в камуфляжі заблокували в приміщенні ТОВ "Юридична компанія "Студія права" детективів Національного антикорупційного бюро, який проводять там обшук стосовно заступника прокурора Київської області Олександра Колесника. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу НАБУ.

"Станом на 22.00 на вулиці біля входу в приміщення перебувало близько 30 осіб. За кілька хвилин до цього під'їхали невідомі люди в камуфляжі, які повідомили про те, що вони є представниками громадської організації, і погрожують силовим захопленням приміщення", - повідомили в прес-службі відомства.

Там також заявили, що дії присутніх "є відверто провокаційними і переслідують мету перешкодити вилученню речових доказів, отриманих в ході обшуку". "Детективи та працівники Управління спеціальних операцій поки уникають провокацій і здійснюють відеофіксацію подій", - підкреслили в НАБУ.

У прес-службі також уточнили, що обшук триває з ранку четверга, 16 червня. За цей період з боку невідомих осіб, які представлялися адвокатами, неодноразово здійснювалися "провокаційні дії по відношенню до детективів під приводом того, що в приміщенні знаходяться їхні робочі місця".

На самому початку обшуку десять людей намагалися проникнути в приміщення і завадити слідчим діям. Олександр Колесник був затриманий за підозрою у зловживанні службовим становищем і крадіжці цукру, який зберігався на держпідприємстві, на суму понад 300 млн грн. 21 травня Солом'янський райсуд арестовал Олександра Колесника на 2 місяці з можливістю внесення застави у розмірі 5,5 млн грн.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...