"Люди відзначали перемоги олімпійських чемпіонів, а ми в цей час божеволіли і міняли проби з сечею" - людина Путіна у спорті розповіла про ціну перемог у Сочі

Допінг використовували 14 членів збірної з лижних гонок та два бобслеїста, які виграли дві золоті медалі.

Григорій Родченков. Фото: expertsport.ru.

Колишній глава антидопінгової лабораторії в Москві Григорій Родченков розповів про використання допінгу російськими спортсменами на Олімпіаді-2014 в Сочі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на New York Times та Tribuna.com.

За його словами, багато російських спортсменів були частиною допінг-програми на Іграх-2014, в тому числі 15 з них завоювали медалі. Родченков назвав імена олімпійських чемпіонів, які застосовували допінг: лижник Олександр Легков, бобслеїст Олександр Зубков і скелетоніст Олександр Третьяков. Також допінг використовувала жіноча збірна Росії з хокею.

Родченков повідомив, що він розробив суміш з трьох анаболічних стероїдів (метенолон, тренболон і оксандрлон), яка вживалася разом зі спиртними напоями. Допінг використовували 14 членів збірної з лижних гонок та два бобслеїста, які виграли дві золоті медалі. Цей же "коктейль" застосовувався перед Лондоном-2012. За два тижні до початку Сочі-2014 він отримав список спортсменів, які включені в допінгову програму.

За його словами, допінг-проби з сечею в Сочі замінялися на раніше взяті чисті проби. Не менше 100 допінг-проб було замінено. Був знайдений спосіб відкривати запечатані допінг-проби. Щовечора під час Ігор представник міністерства спорту Росії відправляв йому список спортсменів, чиї проби потрібно підмінити.

"Люди відзначали перемоги олімпійських чемпіонів, а ми в цей час божеволіли і міняли проби з сечею. Ми були повністю оснащені, у нас були знання, досвід, ми були готові до Сочі як ніколи раніше. Все працювало як швейцарський годинник", - сказав Родченков.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...