Ловимо на слові: "Щоб кожна гривня була на обліку": Новий прем'єр обіцяє швидко навести лад на митницях

Деякі речі відбуваються у ручному режимі, що є неприпустимим. Ручний режим – це реальне зловживання, яке використовують митники, щоб отримувати хабарі.

Володимир Гройсман. Фото: telegraf.com.ua.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє про необхідність негайного реформування митниць. Про це він заявив під час свого виступу на Нацраді з реформ, передають Патріоти України з посиланням на depo.ua.

"На митниці сьогодні ситуація не нормальна. Коли у нас план надходжень 257 млрд на рік, тут Державна фіскальна служба перевиконує цей план, але у нас є величезний дефіцит Пенсійного фонду, і ми знаємо, що в ДФС, на митницях є сьогодні тіньові потоки, які мають доходити до центрального бюджету, але не доходять. Це виклик для всіх нас, щоб ми навели у цій царині порядок і кожна гривня була на обліку, і митниця була прозорою", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що уряду у цьому питання потрібна підтримку Верховної Ради і президента, бо уряд сам з цим не впорається. "Ми швидко там наведемо порядок таким чином, щоб для людей було абсолютно зрозуміло, які товари переміщаються, яка у них митна вартість, як треба реагувати на контрабанду, на недоплати та інше", - сказав прем'єр.

"Деякі речі відбуваються у ручному режимі, що є неприпустимим. Ручний режим – це реальне зловживання, яке використовують митники, щоб отримувати хабарі. Керівник ДФС теж рішучий у цьому плані, він має можливість реалізувати себе", - сказав Гройсман.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...