Лугандону приготуватись: У Кремля закінчилися гроші на підтримку Придністров'я - експерти

Оскільки у Росії в 2017 році відсутні фінансові кошти для надання допомоги невизнаному Придністров'ю, тому вона намагається просувати ідею федералізації шляхом надання Придністров'ю особливого статусу у складі федеративної Молдови.

Путін вигадав спосіб дестабілізувати ситуацію в Молдові. Ілюстрація:https://www.obozrevatel.com/

Росія прагне дестабілізувати ситуацію в Молдові, використовуючи для цього лояльні їй політичні сили або "реанімуючи" так званий "Меморандум Козака" щодо Придністровського врегулювання. Про це йдеться в представленому в Кишиневі дослідженні "Ризики 2017 року" Інституту розвитку та соціальних ініціатив "Viitorul", повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"У Росії не так багато інструментів політичного впливу на Молдову, проте вона серйозно інвестує в молдавські ЗМІ і має певний вплив на частину лояльної Росії політичної еліти. Певні ризики таїть в собі і реанімація знаменитого "Меморандуму Козака", справжня мета якого - федералізація Молдови. Таким чином, для дестабілізації ситуації можуть бути використані так звані "політичні хакери", - йдеться в документі.

Експерти звертають увагу на те, що у Росії в 2017 році відсутні фінансові кошти для надання допомоги невизнаному Придністров'ю, тому вона намагається просувати ідею федералізації шляхом надання Придністров'ю особливого статусу у складі федеративної Молдови.

"Меморандум Козака" був підготовлений Росією в 2003 році за ініціативою російського політика Дмитра Козака. Керівництво Молдови відмовилося тоді підписати його, мотивуючи це тим, що документ таїв у собі ризики для національної безпеки.

Президент Молдови Ігор Додон заявив під час січневого візиту в Москву про можливу реанімацію "Меморандуму Козака".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...