Лихо: В Канаді вирує найсильніша в історії пожежа (фото)

Не дивлячись на боротьбу з пожежою, за минулий тиждень територія в Канаді, яка охоплена полум’ям, нестримно поширюється. Людей перевозять в безпечні місця і надають все необхідне – притулок, одяг, воду і їжу. До міста повертатися заборонено.

Пожежа близ Форт-МакМюррея, Канада. Фото: REUTERS

Прем'єр провінції Альберта Рейчел Нотл попередила, що площа лісових пожеж, які вирують поблизу канадського міста Форт-МакМюррей, вже значно поширилася за минулий тиждень та може збільшитися вдвічі, повідомляють Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

Ситуацію ускладнює спекотна погода. «Ми отримали попередження, що в цих умовах площа пожежі може подвоїтися. Крім того, вогонь може дістатися до кордону провінції на півдні центральної частини Канади – Саскачевану. Взяти вогонь під контроль не вдається», - сказала на брифінгу Нотлі.

Жителі міста Форт-МакМюррей, яких евакуювали раніше через пожежу, найближчим часом не зможуть повернутися в свої будинки - в місті відключено газ, його енергосистема пошкоджена, а вода непридатна для пиття.

З Форт-МакМюррея було евакуйовано понад 80 тис. жителів. За останніми даними уряду провінції Альберта, вже вигоріло 156 тис. га лісів, пожежа вирує вже сьомий день. Її тушать більше 50 пожежників, 15 вертольотів і 14 літаків. Дана лісова пожежа може стати найбільшою в історії країни. Її повний масштаб ще належить оцінити. Аналітикі оцінюють, що страхові збитки можуть перевищити $7 млрд.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...