"Мы мстим и мстя наша ужасна": Стало відомо про плани Росії вислати ще 150 дипломатів США

У МЗС РФ висловили думку, що чисельність американського персоналу в Росії повинна опуститися на рівень 300 осіб або нижче.
Американських дипломатів у РФ стане ще менше? Ілюстрація: ТАСС.

На сьогоднішній день Російська Федерація розглядає різні варіанти відповіді на ситуацію навколо російської дипломатичної власності в США, зокрема, готова вислати з країни ще 150 американських дипломатів. Про це заявив директор департаменту Північної Америки МЗС РФ Георгій Борисенко, повідомляють Патріоти України із посиланням на "РИА Новости".

"Що стосується відповіді, ми сказали, в тому числі публічно, що в дипломатії існує непорушний принцип взаємності, і американці про це прекрасно знають. Якщо вони вели себе подібним чином, значить, вони згодні з тим, що ми можемо вчинити дзеркально з їх закордонними установами в Росії", - сказав він.

Дипломат додав, що в Москві "не виключають жодних варіантів, в тому числі встановлення реального паритету за кількістю співробітників диппредставництв". Він пояснив, що цифра в 455 осіб, до якої Москва запропонувала Сполученим Штатам привести їх персонал, включала і співробітників російського постійного представництва при ООН в Нью-Йорку. Однак вони не займаються двосторонніми російсько-американськими відносинами.

"Ми фактично дали американцям фору, пішли їм назустріч. Раз вони це не оцінили, ми маємо повне право від цієї цифри 455 відняти ту кількість, яка відповідає числу співробітників нашого постійного представництва. Тоді чисельність американського персоналу в Росії повинна опуститися на рівень 300 осіб або нижче", - заявив Борисенко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...