Маленька мучениця: У Вінниці померла дівчинка, якій ампутували руку через недбалість лікарів

Медсестер, які недоглянули дитину, вже звільнили з роботи. Однак жоден із працівників лікарні ні разу не зателефонував батькам дівчинки й не поцікавився її станом.

Дівчинка спочатку втратила руку через лікарів, потім померла. Ілюстрація: Голос Громади.

Дворічна Вероніка Сімченко з Вінниці, якій ампутували руку через неуважність медсестер та лікаря, померла. Про це повідомляє видання Vlasno, передають Патріоти України.

За словами батька, дівчинка пішла з життя зранку 16 січня в лікарняній палаті, так і не приходячи до тями. "Поки дружина була в лікарні, і я разом із двома нашими старшими хлопчиками поралися по господарству, доглядали домашніх тварин та підтримували лад вдома. До останнього вірили, що вона вилікується й разом із мамою приїде додому. Коли зателефонувала дружина й сказала, що доця померла, нас це просто вбило. Разом із хлопчиками цілу ніч проплакали, вони вже дуже звикли до неї, постійно бавили. Лише вчора під вечір нам дозволили забрати це маленьке тіло дому. Її забрали на експертизу на цілий день", – зазначив чоловік.

Як відомо, Вероніка потрапила в лікарню Мурованокуриловецького району під Новий рік із температурою 39,5 градусів і застудою. Стан дитини не вдавалося стабілізувати. Коли у дитини почалися судоми, її забрали в реанімацію. Через неправильно або надовго накладений джгут рука Вероніки почала відмирати. Зрештою, кінцівку ампутували.

За словами заступника головного лікаря Вінницької дитячої обласної лікарні Оксани Моравської, дівчинка мала великі проблеми зі здоров’ям – "хворобу обміну речовин". "Дитина мала вроджені проблеми зі здоров'ям, на свій вік вона ще не тримали голівки та не сиділа. В неї був досить рідкісний діагноз – "хвороба обміну речовин" – коли в дитячому організмі не вистачає певних життєво-необхідних ферментів на рівні клітинного обміну. Дівчинка постійно була без свідомості", – зазначила Муравська.

Родина залишилася без рідної кровинки та засобів для існування. "Для нас це дуже важко не лише морально, а й фінансово. За місяць її лікування ми вже витратили 60 тисяч гривень, продали корову та залізли в купу боргів. На днях маємо продати й другу, бо лише на поминальний обід маємо витратити 15 тисяч гривень. Допомоги нам чекати немає від кого", – розповів батько Вероніки.

Як йдеться на сайті прокуратури Вінницької області, відкрито кримінальне провадження за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками за ч. 2 ст. 140 КК України. Проводяться необхідні слідчі дії. Медсестер, які недоглянули дитину, вже звільнили з роботи. Жоден із працівників Мурованокуриловецької лікарні ні разу не зателефонував батькам дівчинки й не поцікавився її станом. Батьки Вероніки зазначили, що вже не мають сил на те, щоб судитися з медиками.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...