Марш повій у Києві та аварія на Запорізькій АЕС: В Україні підрахували останні сенсаційні фейки Кремля

Також російські журналісти не забули спрогнозувати "енергетичний колапс та віялові відключення", які нібито скоро накриють усю територію України.

Росіянам знову розповіли страшні казки про "злих бандерівців". Фото: скріншот з відео.

Тема України знову стала топовою в більшості прокремлівських засобів масової інформації. Про популярні фейки про нашу країну написало видання "Еспресо", передають Патріоти України.

Зазначається, що нещодавно ЗМІ Кремля повідомили про те, що президент України Петро Порошенко 8 березня привітав лише жінок-військових, а всіх інших проігнорував. Зокрема, сюжет про це зняв телеканал "Россия-1". Журналіст повідомив, що професії, які "зберігали життя або виховували, – лікарі або вчителі – за три роки "громадянської війни" (так прокремлівські ЗМІ називають війну на Донбасі. – Ред.) знецінилися.

Другим фейком стала інформація про феміністичний марш, який відбувся 8 березня в Києві. Як йдеться в сюжеті телеканалу "Вести", українські феміністки нібито об'єдналися з повіями. Журналістка зазначила, що учасниці маршу відстоюють права ЛГБТ-меншин на одностатеві стосунки, а повії у такий спосіб прагнуть легалізувати проституцію.

Насправді ж таким маршем порушували тему боротьби з насильством проти жінок. Окрім цього, наприкінці минулого місяця ЗМІ Росії повідомили про те, що в Україні стався витік радіаційних речовин в атмосферу. Російське інформагентство "РИА Новости з посиланням на норвезький сайт Barents Observer, написало, що "на українських атомних енергостанціях існують серйозні проблеми з централізованим управлінням і виконанням норм та стандартів роботи".

Згодом у Норвегії заявили, що нічого подібного у статті не було, і що цитата є фальшивою. У кінці лютого в ефірі передачі "Время покажет", що виходить на "Первом канале", глядачам розповідали про ситуацію на Донбасі, зазначивши, що український уряд нібито збирається потопити країну в крові, і що скоро ми станемо свідком енергетичного колапсу.

"Лічені дні лишаються до енергетичного колапсу на Україні. Два металургійні підприємства вже зупинили свою роботу, далі можуть початися віялові відключення по всій країні", – повідомив глядачам ведучий Володимир Соловйов, відкриваючи свою передачу. Як відомо, цей прогноз не збувся, як і низка інших, проголошених скандальним журналістом.

Не оминули ЗМІ Росії й тему слухань у Міжнародному суді ООН. Зокрема, прокремлівські журналісти публікували матеріали про "звірства хунти" – використання фосфорних бомб, обстріл тролейбусної зупинки в центрі Донбасу, а також змонтовану промову Порошенка в Одесі в 2014 році, де він нібито погрожує потопити Донбас у крові. "У нас діти підуть до школи і дитячих садків, а в них вони будуть сидіти по підвалах. Ось так ми переможемо у війні", – нібито сказав президент.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...