Медики лікарні імені Мечникова заявили про тиск адвокатів співучасника вбивства ветеранів АТО у Дніпрі 24 липня (відео)

З першого дня лікарі, адміністрація медустанови, слідчі, поліцейські, які охороняли поранених, перебували під тиском адвокатів одного з пацієнтів. Їм погрожували, хамили, поширювали плітки про те, що нібито їм заплатили гроші.

Юрій Скребець. Фото:скрін відео

У лікарні ім. Мечникова заявили, що на лікарів медзакладу чинився тиск адвокатами однієї зі сторін перестрілки на пр. Гагаріна в Дніпрі. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив нейрохірург Юрій Скребець, заступник головлікаря лікарні імені Мечникова, розмістивши відповідне відеозвернення, передають Патріоти України.

"Ми всі добре пам'ятаємо трагедію, яка сталася у Дніпрі 24 липня. Тоді було вбито двох учасників АТО, крім того, отримали поранення декілька осіб з обох сторін перестрілки", - нагадав він.

Скребець зазначив, що з першого дня лікарі, адміністрація медустанови, слідчі, поліцейські, які охороняли поранених, перебували під тиском адвокатів одного з пацієнтів. Їм погрожували, хамили, поширювали плітки про те, що нібито їм заплатили гроші. На них впливала лише поява в лікарні побратимів убитих бійців АТО. Пацієнт, про якого йдеться, був у лікарні ім. Мечникова близько трьох тижнів. Нещодавно він був переведений в одну з приватних клінік.

Заступник головного лікаря лікарні імені Мечникова повідомив, що після цього адвокати написали скаргу на ім'я в.о. міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун, в якій звинуватили його та інших лікарів в жорстокості щодо пацієнта, в тому, що нібито Скребець намагався провести йому операцію під місцевим наркозом, що не надали допомоги тощо. Скребець вказав, що дійсно жодної допомоги йому не надавав, адже сьогодні він працює адміністратором. Крім того, за фахом він - нейрохірург, тому навіть не міг бути допущений до операції загальнохірургічного профілю.

Також лікарів реанімаційного відділення і хірургів адвокати звинуватили в неналежній допомозі ще одному їхньому підзахисному. Це теж є неправдивою інформацією. Його стан дійсно був важким. Але були проведені всі необхідні втручання та інтенсивна терапія. Життя йому врятували, попереду були етапні оперативні втручання щодо відновлення анатомії кишечника, подальшого вилучення чужорідних тіл. Це відповідає міжнародним протоколам. Але пацієнт за власним бажанням був транспортований до Ізраїлю. Проте в цій неправдивій адвокатській скарзі зазначено, що лікарі залишили в його рані металевий інструмент. Це все брехня і наклеп, зазначив Скребець.

Він також вказав на те, що лікарня ім. Мечникова четвертий рік поспіль рятує поранених з винятковим результатом 99%. І таке нічим не підтверджене звинувачення є посяганням на честь і гідність співробітників медустанови. "Тому звертаюся до всіх не як начмед лікарні ім. Мечникова, а як приватна особа -Юрій Скребець, лікар-інструктор УДА, який у вільний від роботи час добровільно і безкоштовно надає допомогу на передовій, має два поранення, орден "За мужність", звання "Заслужений лікар України". За все життя я нікому не відмовив у допомозі. І вважаю неприпустимим приниження честі й гідності лікарні, у якій пропрацював 27 років і яку люблю", - підкреслив Скребець.

"Прошу вважати мій виступ відкритим зверненням до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Дніпропетровської області, а також до прокуратури і СБУ. Скарга до комісії і позов до суду будуть готові відразу після проведення результатів службового розслідування, яке проводиться в лікарні. Залякування і підкуп на мене не діють", - резюмував заступник головлікаря лікарні імені Мечникова.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...