Мельничук, згідно зі скандальною декларацією, має більше: У Нацбанку порахували, скільки готівки в країні

Щоб зменшити кількість готівки, НБУ на початку 2017 року знизив ліміт на розрахунки для фізичних осіб зі 150 до 50 тис. грн.

Яків Смолій. Фото: finclub.net.

304,2 млрд. грн готівкою знаходиться на руках у населення. Про це повідомили в Нацбанку, передають Патріоти України.

"Сьогодні готівка поза банками в Україні становить 304,2 мільярди гривень. А це майже 41% від усіх доходів держбюджету на 2017 рік. І ці кошти не працюють повноцінно на економіку України. Потрібно, щоб кількість безготівкових платежів населення стала більшою за розрахунки готівкою", – говорить в.о голови Нацбанку Яків Смолій.

В. о. голови Нацбанку назвав переваги ширшого використання безготівкових розрахунків: "Розбудова безготівкової економіки дозволить скоротити витрати на обслуговування грошового обігу та виготовлення грошей. У минулому році це коштувало країні понад 1,3 мільярди гривень. Обсяги тіньової економіки знизяться. Безготівкові кошти залишатимуться в економіці, а значить будуть працювати на її розвиток. Таке явище, як зарплати "у конвертах", залишаться в минулому".

Щоб зменшити кількість готівки, НБУ на початку 2017 року знизив ліміт на розрахунки для фізичних осіб зі 150 до 50 тис. грн. "Думаємо над впровадженням е-гривні – електронних грошей, які буде випускати Нацбанк. З міністерством економічного розвитку співпрацюємо стосовно введення м'якого регулювання, щоб можна було розрахуватися карткою у кожному закладі торгівлі. З міністерством охорони здоров'я обговорюємо можливість безготівкової оплати послуг у медичних закладах", - додав Яків Смолій. Нагадаємо, нардеп Мельничук вказав у своїй декларації трильйон гривень готівки, що викликало неабияке обурення суспільства та його власних колег.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...