Трильйонер назавжди: Нардеп Мельничук не зміг виправити е-декларацію

Нардепу Мельничуку тепер загрожує кримінальна відповідальність за подачу недостовірних даних в декларації про доходи.

Сергій Мельничук. Фото: Подробности.

Депутат Верховної Ради Сергій Мельничук (група "Воля народу") подав виправлену електронну декларацію, однак вона нічим не відрізняється від первинного варіанту, в якому вказано трильйон гривень готівкових коштів, пишуть Патріоти України з посиланням на Лівий берег.

Відповідно до закону, після подачі електронної декларації декларанти можуть протягом семи днів внести в неї зміни, подавши виправлену. При цьому виправлену декларацію можна подати тільки один раз.

Основну декларацію Мельничук подав 29 жовтня. Таким чином, він мав право внести в неї зміни до 6 листопада.

Станом на 9:30 вівторка в реєстрі значаться дві декларації Мельничука: основна і виправлена. В обох деклараціях вказано трильйон готівкою.

Мельничуку тепер загрожує кримінальна відповідальність. Згідно із законом, за подачу недостовірних даних в деклараціях про доходи вона настає в разі, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 розмірів мінімальної зарплати, тобто на 362 500 гривень.

Нагадаємо, 1 листопада Сергій Мельничук заявив, що вказав трильйон гривень в своїй електронній декларації задля привернення уваги. Мельничук пообіцяв виправити декларацію і вказати в ній 10 мільйонів гривень доходу.

Обстріли лише посиляться? Росія намагається змусити українців покинути друге за величиною місто, - Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 9:14

Майже ніхто не прогнозує, що російським силам вдасться захопити Харків найближчим часом. Як пише Bloomberg, українські та західні офіційні особи розглядають посилений обстріл Росією міста Харкова як спосіб змусити мирних жителів евакуюватися, передают...

У ворога великі проблеми: Російська ППО все частіше збиває свою авіацію в окупованому Криму

четвер, 18 квітень 2024, 8:56

Російські окупанти дедалі частіше почали збивати власні повітряні судна над тимчасово окупованим Кримом. Причиною "дружнього вогню" російської ППО стала наростаюча напруга через постійні атаки України по російських військових об'єктах на півострові, п...