"Мені здалося, що вона бреше": Волонтер у подробицях розповів, як на Київщині знайшли викрадене немовля

Активісти вирішили відразу переглянути камери відеоспостереження. Подивилися камеру в садку, потім пішли по району, по тому маршруту, де могла йти крадійка.
Викрадену дівчинку повернули батькам. Фото: соцмережі.

Волонтер ЗСУ Руслан Фасхетдінов, який брав участь у пошуках викраденої в Києві двомісячної дитини, розповів, як поліції і громадськості вдалося вийти на слід злочинців. В інтерв'ю Цензор.нет Фасхетдінов повідомив, що випадково опинився в епіцентрі подій із викраденням двомісячної Вікторії Тігіпко з території дитячого садка в Оболонському районі Києва. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його розповіддю.

"Я живу у Вишгороді, де були затримані злочинці, і моя дитина займається в одній групі зі старшою дитиною постраждалої сім'ї. Я знаю батька, у якого викрали дитину. 20-го ввечері він зайшов у садок, залишив візок біля входу, а сам піднявся в групу за другою дитиною. Маленьку в колясці викрали разом із люлькою. Це сталося приблизно о 17:20, а я прийшов через 40 хвилин, вже була піднята тривога, і відразу вирішив взяти участь у пошуках. разом із кількома людьми - звичайними громадянами, ми вирішили самоорганізуватися і допомогти пошукам, адже всі розуміли, що, коли шукають немовля, час втрачати не можна", - повідав волонтер.

За його словами, активісти вирішили відразу переглянути камери відеоспостереження. Подивилися камеру в садку, потім пішли по району, по тому маршруту, де могла йти крадійка. Опитували велику кількість людей, хто міг щось бачити.

"Записи камер показували, що злочинниця стежила за батьком із візком, причому кілька днів. Вона йшла за ним на територію садочка. Її можна було розглянути. Вона відразу ж схопила дитину і кинулася бігти. Але куди? Між собою ми створили групу у "вайбері" для координації пошуків. Дуже допоміг у справі величезний інформаційний резонанс, вже через кілька годин буквально всі вже знали про викрадення, і було багато інформації. І ось одна з учасниць групи Вікторія Дума ввечері додала повідомлення, що її чоловік звернув увагу на жінку, яка поводилася емоційно, і несла немовля в перенесенні, що дуже незручно. Ця уважна людина навіть дала напрямок руху - до Вишгорода - тобто туди, де я живу", - розповів Фасхетдінов.

За його словами, вранці наступного дня імпровізована пошукова група зібралася в Вишгороді. "Там були аптеки - ми вирішили взяти їх під контроль, тому що для немовляти необхідно харчування, і якщо злочинниця приїхала до Вишгорода, вона б туди зайшла. Ми зайшли і попросили переглянути камери. І скоро вдалося виявити злочинницю, яка зайшла в аптеку", - сказав волонтер.

"З цією інформацією ми вийшли з аптеки, і на площі побачили багато чоловіків у цивільному. Ми підійшли до них, тому що впізнали серед них поліціянтів. Так, виявилося, це були десятки оперативників Оболонського і Солом'янського управлінь поліції. Вони також підтвердили, що у них є дві ниточки, які ведуть до Вишгорода... І ось приблизно близько 12 години поліція отримала точну інформацію, знайшли місце, де тримали немовля і всі туди поїхали - це Новосілки під Вишгородом. Викрадачі жили у вагончику на тартаку. У дівчини був спільник, хлопець 20 років", - зазначив Фасхетдінов.

За словами волонтера, для поліціянтів не вистачало машин, тому активісти взяли їх у свої авто і поїхали на лісопилку. Там активісти стали понятими при затриманні та обшуку. "Все сталося швидко. Дитина була в порядку. А затримана дівчина стала давати свідчення. Вона сказала, що працює в магазині на метро "Героїв Дніпра", здається, "Все за півціни".

З хлопцем своїм там познайомилася, коли він рекламу роздавав. І ось вони жили на тартаку без всіляких зручностей у найпримітивніших умовах. Нібито вона народила дитину, сама, в цьому вагончику, і комусь віддала доглянути, якійсь подрузі, а сама ж поїхала до Києва на роботу, а подруга через пару днів повідомила, що дитина померла. І ось вона свою дитину нібито поховала на сміттєзвалищі і вирішила собі знайти нового. І ось вона побачила, що батько з дітьми регулярно проходить недалеко від її магазину, і вона помітила, що він іноді залишає дітей без нагляду. І нібито він навіть комусь сказав по телефону, що дитина йому набридла і ось тоді вона вирішила цю дитину викрасти", - сказав волонтер.

"Мені здалося, що вона бреше і що дуже безглузда історія з цією її нібито померлою дитиною. Думаю, що не хотіла вона собі залишати викрадене немовля, а планувала його комусь продати", - додав він.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...