Мешканці Первомайського розповіли про жахливий нічний обстріл росіянами (відео)

Бойовики завдали раптового удару серед ночі. Обстріл з важкої артилерії тривав близько години.

Наслідки обстрілів терористів. Ілюстрація: ogo.ua.

Селище Первомайське, що межує з майже вщент зруйнованими Пісками на північно-західних околицях Донецька, минулої ночі майже годину накривала далекобійна артилерія бойовиків. Снаряди пошкодили з десяток споруд, влучили в сільраду, магазин та місцевий дитсадок, ідеться в сюжеті ТСН. Новину передають Патріоти України.

Замість полуниць і черешні малі діти під червневим сонцем збирали гострі уламки заліза. "Уже давно не прилітало. Життя зовсім інакше почало налагоджуватись", - розповіла мешканка с. Первомайське Валентина Михолаєва. Бойовики завдали раптового удару серед ночі. Обстріл з важкої артилерії тривав близько години. "Спалахи з того боку були", - каже мешканець с. Нетайлове Микола Нехаєв.

На Первомайське впали десятки снарядів. Кілька снарядів розірвалося на приватних городах. Прямі влучання були у стіну перукарні та медпункт. Ледь витримав дах магазину. Осколками побило цеглу та просто знищило шибки у споруді сільської ради. Дісталось і трубі газогону. "Напрямок із Донецька", - каже мешканець с. Первомайське Олексій Квашнін. Дісталося місцевому дитячому садочку.

"На територію садика прилетіло три снаряди. Влучило в дах, центральний вхід і на ділянку", - розповіла завідуюча Первомайського дитсадка Діна Гасанова. Саме на тому місці добу тому тривав випускний. Вихователі разом із трьома десятками місцевої малечі будували плани на літо. Тепер батьки із сусідами самотужки намагаються хоча би заклеїти від дощів плівкою вибиті осколками шибки та бодай щось покласти замість знесеного снарядом даху.

Один зі снарядів розірвався на території колишнього консервного заводу і убив на місці 40-річного охоронця підприємства. Чоловік просто перебував на робочому місці. Обставини вивчають правоохоронці. Від найближчої ділянки передової – це відрізок фронту між Авдіївкою та Пісками – до центру Первомайського більше семи кілометрів.

Навіть важкі 120-ті міномети сюди не дістануть. Знищувала село, припускають військові, ворожа далекобійна артилерія. "Підозрюю, що САУ", - каже боєць ЗСУ "Прапор". Ймовірно, терористи шукали розташування українських бійців або техніку. Одразу кілька величезних вирв тепер обїжджають автівки ще далі – у тилу. Військові впевнені, що била артилерія не навмання. Кучність влучань дає підстави говорити про корегувальників, що працювали неподалік від епіцентру атаки.

Позаминула ніч була гарячою для оборонців селища Піски під Донецьком. Туди кілька годин поспіль прилітали 120-міліметрові міни та снаряди, а потім у наступ пішла піхота.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...