Мілітаризація Криму: Росія може відрізати Україну від виходу в Чорне море за декілька годин - експерт

"Ми знаємо, який стан у ВМС України зараз, після окупації Криму, а у Росії зараз є всі інструменти для цього, після того, як була проведена мілітаризація півострова" - пояснив Михайло Самусь.

Ілюстрація:www.unian.ua

Внаслідок мілітаризації окупованого Криму, Росія може за кілька годин позбавити Україну статусу морської держави і перекрити вихід в у Чорне море. Таку думку висловив заступник директора українського Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь, передають Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

Росія може спокійно протягом декількох годин закрити вихід України до моря і позбавити Україну статусу морської держави тому, що ми знаємо, який стан у ВМС України зараз, після окупації Криму, і що у Росії зараз є всі інструменти, після того, як була проведена мілітаризація Криму", - стверджує він.

Самусь вказав на проблему посилення угруповання в Чорному морі військово-морськими силами США через угоди, за якими заборонено "створювати в регіоні постійно діючі сили нечорноморських країн".

"Ті країни НАТО, які зараз намагаються щось зробити, тобто, Болгарія, Румунія і Туреччина, вони не володіють на морі якимись суттєвими військово-морськими силами. Мова йде про конвенції Монтре, яка з 1936 року дає право Туреччині регулювати питання переміщення військових кораблів і суден через Босфор і Дарданелли.

У результаті, не можна американським та іншим кораблям НАТО нечорноморських країн перебувати в Чорному морі більше, ніж 21 день", - пояснив експерт.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...