Міністр знає, як припинити спонсорувати агресора: Україна щороку платить Росії $200 млн. за зберігання ядерних відходів, — Семерак (відео)

Україна в разі побудови такого сховища на своїй території могла би його окупити за 2-3 роки.

Остап Семерак. Фото: rian.com.ua.

Україна повинна побудувати власне сховище для ядерних відходів, заявив в ефірі Громадського міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передають Патріоти України.

Наразі Україна змушена платити Росії за зберігання відпрацьованого ядерного палива. «Україна кожного року платить 200 млн доларів Росії за зберігання ядерного палива. Для того, щоб побудувати сховище ядерного палива ми повинні створити певний фонд. Україна в разі побудови такого сховища могла би його окупити за 2-3 роки», — сказав міністр.

«України повинна побудувати закритий ядерний цикл. Це йдеться про завершеність циклу – підготовка і будівництво всіх можливостей для відпрацьованого палива», — додав Семерак. Він вважає, що наразі Чорнобильську зону потрібно зробити більш відкритою.

«Я провів перший візит як міністр до зони відчудження, це сховища відпрацьованого палива: загальний висновок на сьогодні для нас настав час, коли ми повинні говорити про Чорнобильську зону не як про зону трагедії, а як про зону можливостей. Сьогодні Чорнобильська зона є більш безпечною, ніж вона була 30 років тому. Зввичайно зону потрібно робити відкритою. Я маю на увазі відкритість для суспільства, для громадськості: що там відбувається, хто там працює, оскільки це є унікальний науковий досвід, це є унікальний інженерний досвід», — сказав міністр.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...