Мінкульт зробив жорстку заяву Кличку через пожежу у центрі Києва

Міністерство чекає від влади міста, що до власників, які допускають неналежне утримання пам’яток культури, застосують заходи.

Пожежа у Києві на вулиці Богдана Хмельницького. Фото:Слово і Діло

Міністерство культури України стурбовано пожежею, що сталася в історичній будівлі по вул. Богдана Хмельницького, 12-14 в Києві, і виступило із заявою до міської влади. Про це йдеться в заяві Мінкульту, передають Патріоти України.

“Міністерство культури звертається до київського міського голови як керівника місцевого органу охорони культурної спадщини із закликом провести обстеження всіх пам’ятників на території Києва та вжити належних заходів для їх збереження”, – йдеться у зверненні.

Міністерство чекає від влади міста, що до власників, які допускають неналежне утримання пам’яток культури, застосують заходи.

“Сподіваємося, що вже завтра власники (користувачі) пам’ятника по вул. Б. Хмельницького, 12-14, отримають своє розпорядження, а київська влада звернеться з позовом до суду щодо викупу пам’ятки”, – заявили в Мінкульті.

Як повідомлялося раніше, в Києві на вулиці Богдана Хмельницького на перетині з вулицею Пушкінська загорівся будинок.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...