Мінські угоди потопають: ОБСЄ фіксує подальше нарощення озброєнь бойовиків

Незважаючи на участь росіян у сирійській війні, терористи продовжують готуватися до потенційного наступу на Донбасі.

Російські бойовики. Фото: соцмережі.

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляє, що продовжує фіксувати військове озброєння бойовиків в порушення Мінських угод. Про це йдеться у звіті місії за 1 грудня, опублікованому сьогодні, передають Патріоти України.

Представники місії зафіксували наявність забороненого, згідно з додатком до Мінських угод, озброєння за межами визначених для його відводу місць. Зокрема, на військовому полігоні в контрольованому бойовиками "ЛНР" селищі Шимшинівка інструктори ОБСЄ помітили один основний бойовий танк Т-64 і один танк в районі контрольованого бойовиками "ДНР" села Безіменне.

Спостерігачі ОБСЄ повідомляють, що отримані 28 листопада з допомогою надземної розвідки зображення, які є в розпорядженні місії, виявили зосередження військової техніки біля контрольованого бойовиками "ЛНР" селища Бугаївка. Зокрема, в межах 25-кілометрової зони безпеки інструктори ОБСЄ зафіксували 14 артилерійських установок на буксирі, 24 основних бойових танки, 100 одиниць невизначеної бронетехніки і 30 вантажівок.

Також місія виявила чотири бойові машини піхоти на військовому полігоні в Шимшинівці, три військові вантажівки (без реєстраційних номерів), які перевозили озброєних людей неподалік від Краснодона в напрямку Луганська. На контрольованій бойовиками "ДНР" території в районі села Октябрь були помічені дві військові вантажівки без реєстраційних номерів.

У свою чергу на контрольованій Україні території були зафіксовані 12 бронетранспортерів і більше 20 вантажівок в районі Авдіївки, які прямували у бік Краматорська. У районі Новоайдару (Луганська область) в різних місцях було помічено два бронетранспортери БТР-70. Один з них перевозив солдатів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...