Могло вибухнути будь-якої миті: Військові хірурги разом з саперами дістали з ноги бійця заряд гранатомета

Військові хірурги 61 військово-польового мобільного шпиталю пліч-о-пліч з саперами, які прибули на місце події для визначення ступеню безпечності, прооперували військовослужбовця.

Лікарі рятували військового разом із саперами. Фото: скріншот з відео.

Під час підготовки до знищення боєприпасів, що не розірвалися, мінно-вибухову травму м'яких тканин правої ноги отримав військовослужбовець однієї з окремих механізованих бригад. Особовий склад цієї бригади виконує бойові завдання в районі АТО, передають Патріоти України із посиланням на прес-центр штабу.

"У ногу військовослужбовця влучив постріл ручного протитанкового гранатомета, і не розірвавшись, застряг у ній. За словами начальника медичної частини оперативно-тактичного угруповання "Маріуполь" підполковника медичної служби Ярослава Било, гранатометний постріл, застрягши у нозі військовослужбовця, пошкодив кістки п'ятки та стегна, завдав поширеної рваної вогнепальної рани гомілки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що медперсонал лікарсько-сестринської бригади, ризикуючи власним життям, надав постраждалому, першу медичну допомогу. Зокрема, сам боєць перебував у гемотравматичному шоці. Військові хірурги 61 військово-польового мобільного шпиталю пліч-о-пліч з саперами, які прибули на місце події для визначення ступеню безпечності, прооперували військовослужбовця. Медики дістали з ноги постріл, провели хірургічну обробку рани та наклали апарат зовнішньої фіксації. Для подальшого лікування травмованого військовослужбовця доправили у військовий госпіталь Дніпра.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...