Морепродукти з "гарніром": В окупованому Криму в магазині продали кальмара з паразитами (фото)

Кальмари є одним з джерел зараження небезпечними паразитами анізакидами.

У окупованому Криму. Фото: соцмережі.

У Севастополі (окупований Росією Крим) в магазині "Яблуко" продається філе кальмара разом з паразитами. Відповідне фото опублікував користувач Twitter під ніком RoksolanaToday&Крим, передають Патріоти України.

Кальмари є одним з джерел зараження паразитами анізакидами. Анізакиди, а точніше, їхні личинки, що локалізуються в кишечнику людини, здатні перфорувати його стінки, практично буравлячи їх, що стає причиною набряків і запального процесу. Анізакидоз супроводжується порушенням секреторної і рухової функцій кишечника. Відповідно порушується процес травлення і засвоєння їжі.

У важких випадках наслідком анізакидоза може стати кишкова непрохідність аж до перитоніту, який представляє смертельну загрозу для здоров'я людини.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...