"Моська і Слон": Експерт про мову тіла Путіна з Трампом під час зустрічі "на полях" G20 (відео)

Коли Трамп говорив, звертаючись до публіки, він не уникав зорового контакту, так само як і коли звертався до російського колеги. У свою чергу Путін взагалі не йшов на зоровий контакт, дивлячись вниз майже весь час, а також зиркаючи вгору.

Рукостискання Трампа і Путіна. Фото:скріншот

Президент США Дональд Трамп виявив домінантну поведінку, а президент РФ Володимир Путін помітно нервував під час зустрічі на саміті G20. Про це розказала експерт з мови тіла Мері Сівіело, повідомляють Патріоти України з посиланням на BBC.

Експерт зазначила, що Трамп надає велике значення рукостисканню. Тож вона звернула увагу на перше рукостискання президентів, під час якого не було виявлено ознак домінування будь-кого з них. Але одразу після цього Трамп іншою рукою взяв Путіна під лікоть, а це жест особи, що домінує.

"Якщо ви зустрічаєте когось, хто вас трохи лякає, або того, з ким ви почуваєтесь невпевнено, ви ніколи не виявите додаткову реакцію, або не торкнетеся руки знизу", - пояснює експерт.

Але Трамп повторив цей жест знову, коли вони стояли поруч, а потім поплескав Путіна по спині, знову виявивши домінуючу позицію.

Сівіело прокоментувала також, у яких позах президенти сиділи у своїх кріслах під час розмови. Трамп, за її словами, почувався значно комфортніше ніж Путін.

Російський президент значно нижчий зростом за Трампа і виглядає меншим у кріслі, тож він, схоже, намагався компенсувати це, широко розставивши руки на підлокітники крісла. Натомість, президент США нахилився вперед, поставивши лікті на коліна, що також є жестом впевненої в собі особи.

Крім того, на відміну від спокійних рухів Трампа, експерт зазначила, що Путін займав свої руки. Він крутив то один палець, то інший, виявляючи невпевненість і нервовість.

Коли Трамп говорив, звертаючись до публіки, він не уникав зорового контакту, так само як і коли звертався до російського колеги. У свою чергу Путін взагалі не йшов на зоровий контакт, дивлячись вниз майже весь час, а також зиркаючи вгору.

"Це створює враження, що він скоріше не дуже хоче бути тут, можливо нервується, або вважає те, що відбувається марним і не може дочекатися, щоб забратися звідти", - пояснила експерт.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...