Москва постачає озброєння ісламським терористам - генерал Пентагону

Російська зброя переправляється контрабандою через таджицький кордон і потрапляє до талібів.

Ілюстрація:Інформатор

Росія підтримує і навіть постачає зброєю терористів "Талібану". Про це в інтерв'ю BBC заявив глава американських військ в Афганістані, генерал Джон Ніколсон, інформують Патріоти України

За його словами, російське озброєння переправляється контрабандою через таджицький кордон і потрапляє до талібів, однак, він не зміг сказати, в якій кількості. При цьому Ніколсон наголосив, що бачив "дестабілізуючу активність росіян".

Росія, в минулому, заперечувала подібні заяви США, посилаючись на відсутність доказів.

"Ми бачимо наратив, який використовується росіянами, щоб грубо перебільшувати кількість бойовиків ІДІЛ тут. Потім цей наратив використовується в якості виправдання для росіян, щоб узаконити дії талібів і надати певну підтримку їм", - говорить генерал.

Також він стверджує, що США отримували повідомлення, опубліковані талібами, в засобах масової інформації про фінансову підтримку, що надається противником.

"Афганські лідери надали в нашій штаб-квартирі зразки зброї, що була передана росіянами "Талібану". Ми знаємо, що росіяни беруть участь в цьому", - наголосив Ніколсон.

Крім цього він вважає, що пряма участь Росії в зв'язках з "Талібаном" відносно нове явище. Генерал повідомив, що Росія провела серію військових навчань на афганському кордоні з Таджикистаном.

"Це антитерористичні навчання, але ми вже бачили російські зразки: вони перекидають велику кількість обладнання, а потім залишають деякі зразки. Наслідком цього є те, що ця зброя та інше обладнання потім контрабандою переправляються через кордон і поставляються талібам", - розповів Ніколсон.

Генерал визнає, що важко визначити кількісно, скільки зброї і екіпіровки Росія фактично дає талібам, але афганські поліцейські і військові діячі повідомляли BBC, що допомога включає окуляри нічного бачення, середні і важкі кулемети, а також стрілецьку зброю.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...